Shisha is het nieuwe roken!

Heb jij welleens van het woord shisha of waterpijp gehoord en wil je er meer over te weten komen? Lees dan snel verder.

Wat is Shisha?

Shisha oftewel waterpijp komt oorspronkelijk uit het midden-oosten. Het is een soort apparaat met een slang waarmee je gearomatiseerde tabak kunt roken. Vaak is er keuze uit allerlei verschillende smaken hierbij kun je denken aan appel, mint, kers, banaan en andere fruitsoorten bijvoorbeeld. Shisha roken raakt steeds bekender onder vooral de jongeren en ook houdt een waterpijp roken zich niet bij het midden-oosten. Overal in Nederland zijn er steeds meer plekken te vinden waar jij met jouw vrienden kunt zitten om shisha te roken.

Waar kun je deze waterpijp vinden?

In Nederland zijn er steeds meer cafés die hun deuren openen voor mensen die gebruik willen maken van een waterpijp, de zogeheten shishalounge. Er hangt hier vaak een relaxte sfeer waar je met jouw vrienden een waterpijp kunt bestellen en ook wat drankjes kunt drinken. Er wordt vaak muziek gedraaid en je vindt er veel jongeren. Maar niet alleen de cafés profiteren van de opkomende shisha hype. Tegenwoordig kun je op veel online-websites ook shisha kopen. Wil je bijvoorbeeld liever met vrienden thuis chillen? Dan kun je voor deze optie kiezen. De prijzen zijn niet heel duur en de onderdeeltjes zijn makkelijk te bestellen net als de smaakjes en de kooltjes die je nodig zult hebben. Verder zijn er soms zelfs opties om shisha te bestellen.

Is shisha beter dan roken?

Deze vraag wordt veel gesteld. Vaak zijn de meningen hierover verdeeld. Bij shisha wordt er gebruik gemaakt van lichtere tabaksoorten en in de meeste smaken zit geen nicotine. Echter blijven er dezelfde kankerverwekkende stoffen in zitten en blijft het dus ongezond. Enkele onderzoeken wijzen zelfs uit dat het slechter is dan roken. Dit komt omdat je met een waterpijp vaak meer rook binnen krijgt dan met een sigaret. Dit kan verklaard worden door het feit dat mensen vaak wel uren shisha roken of in de buurt zitten van een rokende waterpijp. Net als drank geldt, doe het met mate!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *