De gevolgen van roken in Frankrijk

Als thuisbasis van enkele van de meest iconische restaurants, modehuizen en kunstgalerijen ter wereld, wordt Frankrijk vaak gezien als een natie van cultuur. Maar achter dit zorgvuldig opgebouwde imago gaat een verontrustende waarheid schuil: het aantal rokers in Frankrijk behoort tot de hoogste in Europa. In dit artikel wordt nader ingegaan op de vraag waarom dit probleem bestaat en wat er kan worden gedaan om het terug te dringen met chew sachets.

Geschiedenis van het roken in Frankrijk

Roken maakt al eeuwenlang deel uit van de Franse cultuur. Tabak was zelfs een van de eerste planten die Christoffel Columbus meenam naar Europa tijdens zijn reis naar de Nieuwe Wereld in 1492. In 1722 waren er naar verluidt alleen al in Frankrijk meer dan 20 miljoen pijprokers. Sindsdien is roken steeds populairder geworden. In 2018 gaf 24% van de volwassenen tussen 18 en 75 jaar aan dagelijks of af en toe te roken.

De kosten van roken in Frankrijk

De Franse regering heeft stappen ondernomen om het aantal rokers terug te dringen door middel van verschillende volksgezondheidsinitiatieven en -campagnes. Ondanks deze inspanningen blijft roken een groot probleem voor de volksgezondheid vanwege de negatieve effecten op zowel de lichamelijke als de geestelijke gezondheid. Er zijn ook aanzienlijke economische kosten verbonden aan roken – de Wereldgezondheidsorganisatie schat dat tabaksgebruik Frankrijk alleen al in 2016 9 miljard euro heeft gekost! Dit omvat kosten voor gezondheidszorg en productiviteitsverlies door ziekte of vroegtijdig overlijden als gevolg van rookgerelateerde ziekten.

Conclusie

Het is duidelijk dat roken nog steeds een groot probleem is in Frankrijk, maar er zijn manieren waarop we het kunnen aanpakken. De regering moet haar huidige initiatieven voortzetten en tegelijkertijd nieuwe oplossingen onderzoeken, zoals hogere belastingen op tabaksproducten of strengere regels voor reclame voor sigaretten en andere tabaksgerelateerde producten. Onderwijs over de risico’s van roken is ook essentieel om het percentage onder jongere generaties, die zich wellicht niet bewust zijn van de potentiĆ«le gevaren van deze activiteit, terug te dringen. Met aanhoudende inspanningen van zowel overheidsinstanties als particuliere burgers kunnen we echte vooruitgang zien bij het terugdringen van het aantal rokers in Frankrijk.

Zie ook: Sachets de Nicotine

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *