Voor het eerst een sigaar roken? Dit moet je weten

Ben je van plan om voor het eerst een sigaar te gaan roken? Er zijn een aantal zaken die je moet weten over sigaren voordat je deze voor het eerst gaat roken. In dit artikel bespreken we de belangrijkste aandachtspunten.

Rooktijd per sigaar

Bij sigaren kan er een behoorlijk verschil zitten in de rooktijd ervan. Bij het kopen van de sigaren moet je hier dan rekening met houden. Een sigaar is er om van te kunnen genieten, waardoor het natuurlijk ontzettend zonde zou zijn wanneer de sigaar halverwege al weggegooid zou moeten worden. Wil je kort van een sigaar genieten dan kun je het beste kiezen voor een cigarillos sigaar met deze ben je al redelijk snel klaar, maar wil je uitgebreid van een sigaar genieten dan kun je er ook voor kiezen om een after dinner sigaar te nemen. Deze sigaar kun je tot wel 30 minuten roken. Wil je er een beetje tussenin zitten? Dan kun je het beste kiezen voor Tuitknak sigaren.

Het formaat van de sigaar heeft invloed!

Mocht je niet goed weten voor welke grootte sigaar je moet kiezen? We leggen het even kort uit. Wanneer je kiest voor een lange sigaar zal de rook ervan koeler aanvoelen in tegenstelling tot een korte sigaar. Daar komt ook nog eens bij dat een lange sigaar veel meer smaak heeft dan een korte sigaar.

Kies bij sigaren altijd voor kwaliteit

Het roken van sigaren staat erom bekend dat er vooral van genoten moet worden. Het is dan ook wel zo fijn dat je dan ook een echt goede sigaar aan het roken bent. Goede sigaren veranderen gedurende het roken normaal gesproken van vaste vorm, naar vloeibare vorm en vervolgens naar een gasvorm. Je zult dan vervolgens een dikke rook kunnen zien. Dat is ook direct het teken dat je een sigaar van goede kwaliteit aan het roken bent.

Kies voor een geluksmomentje

Met het roken van een sigaar kies je vooral voor een geluksmomentje. Het kan daarom ook geen kwaad om zijn tijd een sigaar te roken. Het zal vooral de geest goed doen. Wellicht past het ook bij je levensstijl. Wil je meer weten over hoe het roken van een sigaar past bij een bepaalde levensstijl? Neem dan eens een kijkje bij een lifestyle blog.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *