De mogelijkheden van een waterpijp

De waterpijp of shisha wordt steeds populairder in Nederland. En dat is helemaal niet gek ook, want het is een goede manier om mensen samen te brengen. Je gaat met vrienden of familie om de waterpijp zitten en de beste gesprekken zullen naar boven komen! Er zijn in Nederland steeds meer shisha lounges waar je terecht kunt, maar je kan ook je eigen waterpijp kopen voor thuis! In deze blog lees je meer over de diverse mogelijkheden die waterpijp biedt. 

Diverse smaakjes

Er zijn mensen die sigaretten vies vinden, maar de tabak voor een waterpijp is er in allerlei soorten smaakjes. Watermeloen, mint, energy drink of bubblegum: je kunt het zo gek niet bedenken of het is een shisha-smaakje. Dat maakt dat waterpijp ideaal is voor beginners, omdat de rooksmaak minder overheersend is dan bij sigaretten.

Verschillende onderdelen

Een waterpijp zit best ingewikkeld in elkaar, maar elk onderdeel zit er niet voor niets en heeft zijn eigen functie. Deze onderdelen kun je verwisselen om je shisha-ervaring nét dat beetje extra te geven. Zo kan je het veelal metalen mondstuk vervangen door een lolly mondstuk, waardoor je extra veel smaak proeft! Daarnaast kan je de andere onderdelen ook vervangen, bijvoorbeeld wanneer ze kapot zijn. Ook kan je door het vervangen van sommige onderdelen het uiterlijk van je waterpijp customizen!

Met of zonder nicotine

In sommige tabak voor de waterpijp zit nicotine, maar er zijn ook veel nicotinevrije soorten verkrijgbaar. Hierdoor kan een waterpijp een goed alternatief voor roken zijn: het geeft het gevoel van roken, zonder de verslavende stoffen. Als je je shishasessie helemaal tabaksvrij wil houden, kan je er ook voor kiezen om herbal molasses te roken. Dit mengsel van onder andere suiker en fruitextracten is erg populair in India en het is teer- en nicotinevrij. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *